Nefunguje USB myš (Windows XP)

      2 komentáře u textu s názvem Nefunguje USB myš (Windows XP)

Nefunguje USB myš

Problém se projevuje tak, že když připojíte myš do USB začne automaticky instalovat ovladače. Během instalace začne myš fungovat ale pouze asi 2s – do doby, než jsou ovladače nainstalovány.

V mém případě byl problém v tom, že Windows použil ovladače pro „Zařízení standardu HID“ namísto ovladaču pro myš „Myš standardu HID“. Obvykle problém poznáte tak, že ve správci zařízení nenaleznete Myš. (viz. obr.)

V tomto případě naleznete myš v sekci Standartní zařízení HID. Zde rozklikněte Standartní USB zařízení HID a dejte přeinstalovat ovladač. V nabídce vyberte že chcete instalovat z jiného umístění a pak vyberte že ovladač vyberete sám. V nabídce by Vám měl nabídnout dva ovladače:

  1. Zařízení standardu HID
  2. Myš standardu HID

Vyberte tedy myš. Po reinstalaci by se měla v nabídce správce zařízení objevit položka Myš a jiná polohovací zařízení a měla by začít fungovat myš.

Tento postup je pouze dočasný, protože jakmile přepojite myš do jiného USB portu tak opět naistaluje špatné ovladače.

Jakmile naleznu hlavní příčinu problému, updatuju článek.

2 thoughts on “Nefunguje USB myš (Windows XP)

  1. Mates

    Dobrý den,
    rád bych se informoval, zda je k dispozici řešení. Dnes řeším patrně obdobný problém, kdy přítelkyni v práci po zapnutí nefunguje myš. Ve správci zařízení vůbec není. Hledal jsem celý den, zkoušel obnovit systém, přepojovat myš do jiných portů, aktualizovat ovladače a nic. Vzhledem k tomu, že jsem to řešil po telefonu a vzdálené zprávě, nezkoušel jsem ještě spustit systém v nouzovém režimu. Jedná se o win7.
    Jedu zítra na místo a pokusím se na to podívat a nainstalovat dle vašeho návodu, ale zajímalo by mne, zda jste problém vyřešil trvale. Děkuji

    Reply
    1. djblond Post author

      Dobrý den,
      bohužel jsem trvale řešení nenalezl, a jelikož to byli Windows XP tak jsem už nepátral dále. USB porty jako takové fungují ? Například klávesnice a nebo flash?

      Reply

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *