Migrace Lokálního profilu do domenoveho [Windows7]


Migrace Lokálního profilu do domenoveho [Windows7]

Navod popisuje jak NESTANDARTNĚ (ale za to rychle) zmigrovat lokální profil do doménového. Jak jsem již psal, jedná se o nepodporovaný návod, takže veškeré kroky jsou na vlastní riziko.
K uspěšnému provedení všech změn je potřeba hlubší znalosti.
Stručně ještě popíšu co vlastně budeme nastavovat. Ve své podstatě přidáme PC do domény, přihlásíme doménového uživatele a poté jako doménovy administrator nastavime cesty a oprávnění  v registru tak, aby směřovali do profilu lokálního uživatele.

1. Připojte PC do domény a restartujte

2. Po restartu se přihlašte jako nový (doménový) uživatel, aby došlo k vytvoření profilu.

3. Odhlašte se jako uživatel a přihlaště se jako doménový administrátor. (doporučuji nastavit nového doménového uživatele jako lokálniho administratora). Přejděte do složky C:\Users\ a zde musíte změnit oprvávnění pro složku profilu od lokálního uživatele (pravým tlačítkem -> vlastnosti -> Zabezpečení) a pridejte Uplne rizeni pro noveho domenoveho uživatele.

 

Dále klikněte na Upřesnit a v kartě Oprávnění klikněte na změnit oprávnění. V okně vyberte vašeho nového doménového uživatele a dejte Přepsat všechna oprávnění …

 

Operave bude trvat nějakou dobu, záleží kolik dat máte v profilu.

4. Musíme upravit oprávnění registru lokálního uživatele. Spuste proto editor registru (regedit), jdete do větve HKEY_LOCAL_MACHINE a dejte Soubor -> Načíst podregistr. Jako cestu musíme vybrat soubor NTUSER.DAT, který se nachází v kořenu profilu daného uživatele (např C:\Users\uzivatel). Vybereme tedy cestu k NTUSER.DAT lokální uživatele.
Poté vyskočí tabulka, kde musíte zadat jméno. Dejte jakékoliv, jde jen o dočasné pojménování (např. uzivatel)

5. Ve vetvi HKEY_LOCAL_MACHINE nám připude položka (v našem případě uživatel). Klikneme na tuto složku pravým a dáme Oprávnění. V okně přidáme našeho nového doménoveho uživatele a dáme Uplne řízení

Dále ve stejném okně klikneme na Upřesnit a opět zaškrtneme Přespat všechna oprávnění …..

6. Klikneme v Registrech opet na polozku uzivatel a poté dáme Soubor -> Uvolnit Podregistr tím dojde k uvolnění registru.

7. Necháme si spuštěný Editor Registru. V něm přejdeme do tohot klíče
HKEY_LOCAL_Machine\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList
Zde jsou uloženy informace o jednotlivých profilech daného PC. My musíme změnit cestu z našeho doménového profilu do lokálního profilu. Projdeme si tedy všechny položky (obvykle začínají S-1-5-) a hledáme hodnotu klíče ProfileImagePath. Tato hodnota nám udává cestu k profilu. Změnímě tedy u našeho doménového profilu cestu tak, aby směřovala do profilu lokálního uživatele.

8. Je potřeba ještě změnit oprávnění pro (teď si nejsem jistý přesným názvem) registr pro AppDATA. Otevřeme si tedy znovu editor registru, přejdeme do větve HKEY_LOCAL_MACHINE a opět dáme Soubor -> Načíst Podregistr. Cestu dáme opět do lokálního profilu, konkrétně %USERPROFILE%\AppData\Local\Microsoft\Windows\UsrClass.dat a opět editujem oprvánění stejně jako u NTUSER.DAT.

9. Tak ted je potřeba restartovat PC a přihlásít se jako Doménový uživatel.

Možné problémy:
– setkal jsem se se situaci, kdy nefugovali všechny SSL stránky
– pokud jste měli nejake Osobní certifikáty, tak je potřeba odstranit a znova naimportovat
– pokd jste meli nejake naplanovane ulohy, taky doporucuji je zálohovat a smazat a až poté vytvořit znovu
– vznikl problém s mapovanými tiskárnami – museli se odstranit a znovu namapovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *